Shelby Strand, co-fondator

Shelby Strand are o cariera in sectorul educației universitare în Canada, în particular în relații internaționale.

Născută și crescută în Alberta, Shelby a putut fi martor al tranziției sectorului energiei către formele sale regenerabile. Pasiunea sa este de a schimba percepția privind modul în care ecologia și energia regenerabilă pot lucra împreună pentru a asigura un viitor sustenabil. Shelby este licențiată a Universității MacEwan și în momentul de față urmează cursurile de Master în Leadership Global la Universitatea Royal Roads, Victoria, Canada.

Alec Balasescu, co-fondator

Antropolog prin educație (doctorat la Universitatea California, Irvine), Alec Balasescu a activat în administrația de stat in România, diplomație culturală în Istanbul, industria medicală în Vancouver și în industria de autoturisme, în tot acest fiind activ în cercetare si predând la diverse universități în jurul lumii. Publicațiile și practica sa profesională se centrează pe dezvoltarea strategiilor de schimbare bazate pe înțelegerea profundă a contextului socio-cultural, economic, instituțional și de mediu.

Alec a dezvoltat proiecte internaționale în echipe multidisciplinare pentru dezvoltare urbană, artă și protecția mediului.

Alec este membru fondator al Nature, Art and Habitat, Italy, Moving Matters Travelling Workshop, California, și membru al Grupului de Consiliere pentru Mediul Înconjurător la Royal Roads University, Canada, unde și predă la Masterul de Leadership Global și la cel de Comunicare Internațională și Interculturală..

Florin Furdui, co-fondator

Florin este  Country Manager la Portland Trust în Romania. Responsabilitățile sale includ investiții, dezvoltare și managementul bunurilor și resurselor din portofoliul Portland Trust.

Florin a lucrat în sectorul bancar și de asigurări între 1994 și 2001 în diverse poziții manageriale, cea din urmă fiind IT Director of ING Group în Romania. În 2001 a fondat Dial Telecom, una din primele companii private de telecomunicații din România, vândută în 2008 către Digital Cable Systems.

Din 2008 Florin este activ în sectorul real estate iar scopul său pe termen lung este antreprenoriatul social.

Fiind unul dintre primii membri și ambasadori ai fundației Romanian Business Leaders Florin a fost implicat in proiecte multiple și este acum membru al board-ului de conducere al fundației.

Florin este licențiat în Computer Sciences la Universitatea Politehnică București. În anul 2000 a absolvit programul MBA Executiv ASEBUSS, dezvoltat în București de Academia de Științe Economice împreună cu Universitatea Washington, Seattle.

Valentina Ivan, co-fondator

Valentina Ivan este unul din experții de vârf în piața energiei din România. În ultimii 15 ani, activitatea sa acoperă proiecte de succes în energii regenerabile și în reforma pieței energiei. De-a lungul carierei sale Valentina a lucrat cu factori decizionali atăt în domeniul privat cât și în cel public și a participat la proiecte multinaționale oferind consultații strategice privind riscuri politice, regulatorii și de reputație.

În plus, Valentina a consiliat think tank-uri importante, organizații de mediu și instituții publice privind politicile energiei. Ea publică articole de cercetare, editoriale și apare un public vorbind despre provocările industriei de energie (conferințe, radio și interviuri TV). Valentina este promotoare asiduă a politicilor adecvate în Europa pentru accelerarea tranziției la un viitor net-zero, promovând investiții sustenabile cu impact pozitiv pentru comunități.

Valetina este economist și a obținut un Master in Politici Publice Comparate la Universitatea Edinburgh, și un doctorat in Economie – Managementul Politicilor de Energie la Academia de Științe Economice, București.